ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ HUMUS ÇORBASI

Humus çorbası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Humus çorbası tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 6 su bardağı su
  • 5 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 kereviz
  • 1 havuç
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 defne yaprağı
  • 2 limon suyu
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Tane karabiber
  • Küp doğranmış beyaz peynir

Humus çorbası Nasıl Yapılır

Havalar ister sıcak ister soğuk olsun, ramazan sofralarının vazgeçilmezidir çorbalar. Nohutları bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün 4 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu kullanmak üzere ayırın.

Tencereye ayçiçeği yağı ve tereyağını alın, küp doğranmış soğanı soteleyin. Sarımsak ilave edip sotelemeye devam edin. Kereviz ve havucu da ekleyerek 5 dakika daha kavurun.

Unu üzerine serpip karıştırın ve nohut suyu ile birlikte 6 su bardağı suyu sıcak olarak ekleyin. Su sebzelerle birlikte kaynadıktan sonra baharatları ve haşlanmış nohutu ilave edin. Defne yaprağı ve baharatları ekleyin. Pirinçler pişince limon suyunu ekleyip küp doğranmış beyaz peynir ve tane karabiberle servis yapın.

Meze olarak sunabileceğiniz klasik humus tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:26:33

Guzel corba deneyecegim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.