ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ HAVUÇLU ÇORBA

Havuçlu Çorba

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuçlu Çorba Tarifi İçin malzemeler

  • 700 gr havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • Birkaç dal taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 soğan
  • 700 ml tavuk suyu
  • 6 yemek kaşığı krema
  • Tuz
  • Karabiber

Havuçlu Çorba Nasıl Yapılır?

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Havucun kabuklarını soyup iri doğrayın ve fırın kabına alın. Zeytinyağının yarısı, kabuklu sarımsak ve kekik yapraklarını ekleyin. Tuz, karabiber serpiştirip fırında 45-50 dakika pişirin. Tereyağı ile kalan zeytinyağını tencereye alın ve ısıtın. Küp doğranmış soğanı ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin. Pişen sarımsakların kabuklarını soyup havuçlar ile birlikte ekleyin. Tavuk suyunu ekleyin ve 10 dakika kaynamaya bırakın. Kaynayınca çorbayı blender’dan geçirin. 5 yemek kaşığı krema ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Çorbayı kaselere paylaştırıp kalan kremayı üzerine gezdirin. Taze kekik ile süsleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!