ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ HANIMAĞA ÇORBASI

Hanımağa Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hanımağa Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
  • 4 su bardağı et suyu
  • 20 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Kırmızı pul biber
  • Nane
  • Tuz

Hanımağa Çorbası Nasıl Yapılır?

Kışın sofraların vazgeçilmezi dumanı üstünde lezzetli çorba tarifleri. Et suyunu tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca erişte, tuz, şehriye, haşlanmış nohut ve haşlanmış mercimeği ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Tereyağını eritin. Salçayı ekleyip kavurun. Nane ve pul biberi ilave edin. Karışımı çorbaya ekleyip karıştırın ve bir taşım kaynatın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!