Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası

Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı yeşil mercimek
  • 5 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 50 gr kıyma
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz

Hamur için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

Sos için:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası

Nasıl Yapılır

Unu hamur tahtasına döküp ortasını açın. Yumurta, ılık su ve tuzu ilave edip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 20 dakika kadar dinlendirin. 
Hamurun üzerine un serperek kalın bir yufka şeklinde açın. Kareler halinde kesin. Mercimeği akşamdan ıslatıp süzün. 5 bardak suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Hamurları ekleyip pişirin.
Soğanı soyup ince ince doğrayın ve tereyağında pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Salçayı ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip koyu bir sos kıvamını alıncaya kadar pişirin.
Kıymalı sosu kaynamakta olan çorbaya ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak pişirin. Sos için; tereyağını küçük bir tavada eritip tozbiberi ekleyin. Çorbaya ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.
Şefin Yorumu : SOFRALARIN ŞİFA KAYNAĞI
Türk mutfağında özel bir yeri olan çorbalar, hem şifa kaynağı hem de giriş yemeği olarak kabul edilir, düğün ve iftar sofralarında mutlaka bulunur.
Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo