ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ FINDIKLI VE KÖRİLİ HAVUÇ ÇORBASI

Fındıklı Ve Körili Havuç Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fındıklı Ve Körili Havuç Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 4 iri havuç
  • 2 patates
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı köri
  • 15 gr margarin
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Fındıklı Ve Körili Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?

Havuçları ve patatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Havuç, patates, sarımsak ve soğanı tencereye alıp suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Blenderle püre halinde ezin. Margarin, köri ve tuzu ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine kaşarpeyniri ve fındık serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Daha sade bir versiyon arıyorsanız, klasik havuç çorbasını deneyebilirsiniz.

Yorumlar

DELETE_guvenli 12 Ekim 2016, 16:48

çoook farklı bir çorba tarifi olmuş ellerinize sağlık. Denemeye değer


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!