Biftekli Ve Buğdaylı Çorba

Biftekli Ve Buğdaylı Çorba
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Biftekli Ve Buğdaylı Çorba için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr biftek
  • 2 diş sarımsak
  • 2 soğan
  • 150 gr buğday
  • 750 ml et suyu
  • 1.5 litre su
  • 1 defne yaprağı
  • 1 dal taze biberiye
  • 1 dal taze kekik
  • 2 patates
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 100 gr mantar
  • Yarım su bardağı maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Biftekli Ve Buğdaylı Çorba

Nasıl Yapılır

Biftekleri 2 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Soğan, sarımsak, havuç, patates ve kabağı küp şeklinde kesin. Mantarı küçük doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Soğan ve sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ekleyip soteleyin. Buğday, et suyu, su, defne yaprağı, biberiye, kekik ekleyerek yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak et ve buğday yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Patates, havuç, kabak ve mantarı çorbaya ekleyin ve kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin.Tuz, karabiber ile tatlandırın. Defne, kekik ve biberiyeyi çorbanın içinden alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo