ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ BİFTEKLİ VE BUĞDAYLI ÇORBA

Biftekli Ve Buğdaylı Çorba

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Biftekli Ve Buğdaylı Çorba Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr biftek
  • 2 diş sarımsak
  • 2 soğan
  • 150 gr buğday
  • 750 ml et suyu
  • 1.5 litre su
  • 1 defne yaprağı
  • 1 dal taze biberiye
  • 1 dal taze kekik
  • 2 patates
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 100 gr mantar
  • Yarım su bardağı maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Biftekli Ve Buğdaylı Çorba Nasıl Yapılır?

Biftekleri 2 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Soğan, sarımsak, havuç, patates ve kabağı küp şeklinde kesin. Mantarı küçük doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Soğan ve sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ekleyip soteleyin. Buğday, et suyu, su, defne yaprağı, biberiye, kekik ekleyerek yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak et ve buğday yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Patates, havuç, kabak ve mantarı çorbaya ekleyin ve kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin.Tuz, karabiber ile tatlandırın. Defne, kekik ve biberiyeyi çorbanın içinden alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!