ANASAYFA SÖYLEŞİLER SELİM AĞAYAZICI

SELİM AĞAYAZICI

Hotel Princess İstanbul'un 11 yıllık Executive Chef'i Selim Ağayazıcı, otelin bünyesinde bulunan Sport House Cafe'nin mönüsünden örnekler sundu.

Genç aşçılarımızdan Selim Ağayazıcı, mesleğe çok küçük yaşlarda çıraklıktan başlamış. Meslek hayatı boyunca birçok ülkeyi gezip Türkiye'yi çeşitli aktivitelerle başarıyla temsil etme şansını elde etmiş. İstanbul Princess Hotel'deki görevini 11 yıldan beri yükselen bir grafik çizgisiyle başarıyla sürdürüyor. Haklı olarak gurur duyuyor. Başarısının sırrının, daima günceli yakalamak olduğunu ve kişinin gelişiminin çok önemli olduğunu vurguluyor. Yeni tatlar keşfetmek onun için kaçınılmaz. Sport House Cafe'nin mönüsündeki değişiklikleri de fark etmemek imkânsız; Tai, Akdeniz, Amerikan ve Türk mutfağından çok yeni tatlar var.

Selim Ağayazıcı'nın beğenilerini kendinden dinleyelim:

Selim Ağayazıcı hangi yemekleri sever?

Uzakdoğu mutfağına özgü yemekler benim damak zevkimle örtüşüyor. Yemekte baharatı seviyorum ancak sebze ve eti arka plana atacak yoğunlukta olmamalı. Hafiften kendini hissettirmeli.

Hangi et çeşitlerinde hangi baharatı kullanmalı?

Balık için olmazsa olmaz baharat, kırma beyaz veya karabiber. Tavuk etini pişirirken köri kullanmayı tercih ediyorum. Fakat herkesin damak zevki farklı olduğu için, hangi baharat hangi etle yakışır gibi bir kural yok. Bu kuralı zamanla kendiniz oluşturuyorsunuz.

En sevdiğiniz yemek?

Avokado soslu makarna. Tamamen kendi keşfim olan bir yemek.

Okuyucularımız merak eder. Tarifini verir misiniz?

1 su bardağı fındığı 100 dereceye ayarlı fırında kavurun. Püf noktasının, kahverengi ince tüyümsü kabuğuyla kavurmak olduğunu belirtmeliyim. Fırında kavurduğunuz fındıkları irice dövün. Birkaç yaprak taze fesleğen, 1 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı avokado sos ve 1 küçük kutu süt kremasını iyice çırpıp önceden haşlayıp süzdüğünüz makarnaya ilave edin. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Bu makarnayı birkaç denemeden sonra keşfettim. Anlattığım gibi son halini aldı. Benim için sonuç mükemmeldi. 

Avakado soslu tavuklu tortilla 

KAÇ KİŞİLİK: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 15-20 dk


Malzemeler:

  • 100 gr taze fasulye
  • 1 diş sarımsak, 1 domates
  • 120 gr haşlanmış tavuk göğüs fileto
  • 1 soğan, 2 tortilla ekmeği
  • 2 çorba kaşığı domates püresi, 1 çorba kaşığı avokado sos
  • 1 tatlı kaşığı süt kreması, 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

     

    Hazırlanışı:

    Taze fasulyeleri yıkayın ve 15 dakika haşlayıp suyunu süzün. Robotta püre halinde ezin. Sarımsağı soyup ezin. Domatesi soyup jülyen doğrayın. Haşlanmış tavuğu ince şerit şeklinde kesin. Soğanı soyup kıyın. Malzemelerin hepsini bir kapta harmanlayın.

    Tortilla ekmeklerinin iki yüzüne domates püresi sürün. Fasulyeli karışımı paylaştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine krema, avokado sos, kalan domates püresi, rendelenmiş kaşarpeyniri ve kekik ekleyin. Sıcak fırında 15 dakika pişirin. Servis yapın.

    Çilekli cheesecake 
    KAÇ KİŞİLİK: 2
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
    PİŞME SÜRESİ: dk

    Malzemeler:

  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 yaprak jelatin
  • 120 gr krem peynir
  • 80 gr süzme yoğurt
  • 200 gr çırpılmış kremşanti, Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 15-20 çilek, Çilekli toz jöle

    Hazırlanışı:
    Yumurta sarıları ve tozşekeri mikserle iyice çırpıp kaynayan süte azar azar ilave edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

    Jelatini 10 dakika suda bekletip çıkarın. Bir kapta limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın. Jelatini ilave edip 15 dakika bekletin.

    Krem peynir, kremşanti ve süzme yoğurdu bir kapta çırpın. Sütlü ve limonlu karışımı ilave edin. Karışımı küçük kalıplara paylaştırın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Jöleyi bir miktar suyla hazırlayın. Cheesecake'leri servis tabaklarına alıp üzerine çilekleri dizin. Üzerlerine jöleyi ilave edin. Servis yapın.

    Somonlu buğday salatası

    KAÇ KİŞİLİK: 1
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 15 dk

    Malzemeler:

  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 çorba kaşığı haşlanmış mısır
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 dal taze soğan
  • 1 ince dilim somon füme, 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen sos, 1 kutu konserve kuşkonmaz
  • 1 tatlı kaşığı hardal, 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tozşeker

    Hazırlanışı:
    Domates ve kuşkonmazı doğrayın. Taze soğanı temizleyip ince ince doğrayın. Somon fümeyi şerit şerit kesin. Haşlanmış buğday, mısır ve hazırladığınız malzemeleri servis tabağına alın.

    Salçayı bir kapta çok az suyla ezin. Limon suyu, tozşeker, sirke, sıvıyağ, hardal ve fesleğen sosu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip harmanlayın. Servis yapın.

     


  • Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!