ANASAYFA MUTFAK OKULU MEVSİM MEYVESİ PORTAKALLA MİS KOKULU REÇEL HAZIRLA

MEVSİM MEYVESİ PORTAKALLA MİS KOKULU REÇEL HAZIRLA

Sabah kahvaltılarını, ikindi çaylarını tatlandıran ev yapımı reçelin lezzeti de bir başka. Portakalın zamanı geçmeden siz de hem kabuğunu, hem içini değerlendirip nefis reçeller hazırlayın.

KAÇ KİŞİLİK:30 dk
HAZIRLAMA SÜRESİ:60 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk

Malzemeler:

  • 8 orta boy portakal
  • 1.5 kg tozşeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
Portakal kabuklarını küp küp doğrayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 30 dakika haşlayın. Suyunu süzüp üzerine soğuk su ilave edin ve bir gece bekletin.

Su ve şekeri tencereye alıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Suda beklettiğiniz portakal kabuklarını süzüp şerbete ekleyin ve karıştırın. Reçel kıvamına gelinceye kadar 20 dakika pişirin.

Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve üzerinde biriken köpüklerini alın. Reçeli sıcakken kavanozlara boşaltıp soğumaya bırakın. Soğuyunca kapağını sıkıca kapatıp kuru ve gün ışığı almayan bir yerde muhafaza edin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!