ANASAYFA MUTFAK OKULU ELMA SİRKESİ

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi

Sirkenizi sizi yormayacak kadar kısa sürede evinizde hazırlamaya ne dersiniz? Doğal elma sirkeniz salatalarınıza lezzet katsın.

Elma Sirkesi
2 kg elma
2 yemek kaşığı bal
Kaynatılıp soğutulmuş su

  
Elmaları yıkayıp kurulayın. Oda ısısında 3 saat bekletin. Sap ve çekirdeklerini temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayın. Elmaları büyük bir cam kaba doldurun. Üzerini geçecek kadar kaynatılıp soğutulmuş su ve balı ekleyin.

 
Kavanozun üzerini bir tülbentle kapatın. Işık almayan ancak ılık bir ortamda 2 ay bekletin. Sirkeyi süzüp başka bir kaba alın. Sirkeyi fermente ettiğiniz cama kaba (kabı yıkamadan) tekrar aktarın. Bu kış serin bir ortamda 1 ay bekletin. Bu süre sonunda sirkeniz hazır olacaktır.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.