ANASAYFA MUTFAK OKULU BEYAZ ÜZÜM SORBESİ

BEYAZ ÜZÜM SORBESİ

Beyaz üzüm sorbesi

Malzemeler
850 gr çekirdeksiz beyaz üzüm
60 ml su
50 gr toz şeker
1 yemek kaşığı beyaz şarap

 
Saplarından koparılmış beyaz üzüm tanelerini mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar ezin.

 
Üzüm püresini bir kaseye alın. Suyu ekleyip iyice karıştırın. Karışımı büyük bir tencereye alın ve kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.

 
Bir cam kaseye aldığınız karışıma şarap ve şekeri ekleyip 10 dakika çırpın.


Karışımın üzerini streç folyoyla kapatıp her 30 dakikada bir çırpacak şekilde derin dondurucuda 4 saat bekletin. Şekillendirip servis yapın.





Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!