ANASAYFA MUTFAK OKULU AROMALI MEYVE ÇAYLARI

AROMALI MEYVE ÇAYLARI

Aromalı meyve çayları

KAÇ KİŞİLİK: 4-5
HAZIRLAMA SÜRESİ: dk
PİŞME SÜRESİ: 25 dk

Malzemeler:

  • 4 elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 750 ml su
  • 1 limonun suyu
  • 12 kahverengi küpşeker


    Elmaları yıkayıp suyunu süzün. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tarçını çay süzgeciyle elmaların üzerine serpin. 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. 








    Elmaları bir tencereye alıp üzerine suyu ilave edin. 15 dakika kaynatın.







    Elmaları süzgece alın. Süzgeci bir tencerenin üzerine yerleştirin. Elmalar ılınınca kaşıkla veya ezici bir aletle bastırarak süzgeçten geçirin. 






    Elde ettiğiniz püreyi ateşte alıp ısıtın. Şeker ve limon suyunu ilave edin. Şeker eridikten sonra fincanlara doldurup servis yapın.


  • Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.