Ustaya Sorduk: “Her Şey Tüketimi Kontrol Etmekle Başlıyor”

Lezzetli haberlerde bu haftaki ‘Ustaya Sorduk’ serisinin yeni bölümünde vegan restoran şefi Bahtiyar Büyükduman yer alıyor. Sürdürülebilirlik konusuna vurgu yapan şef, hem restoranlarda hem de evlerimizde sürdürülebilir bir mutfak için neler yapılabileceğini izleyenleriyle paylaştı.
Ustaya Sorduk: “Her Şey Tüketimi Kontrol Etmekle Başlıyor”
17 Şubat 2025, 18:10

Vegan restoran şefi Bahtiyar Büyükduman açıkladı: ‘Kontrolsüz tüketim, üretimi de zorlaştıran bir şey, atığı artıran bir şey. Sürdürülebilirlik sadece gıdanın sürdürülebilirliği değil.’ Peki; sürdürülebilir bir mutfak için neler yapılabilir?

bahtiyar büyükduman

Sürdürülebilirliği desteklemek için sadece mevsiminde çalıştıklarını ifade eden Şef Bahtiyar Büyükduman, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ustaya sorduk

“Mevsiminde üretilen şeyi kullanmak hem ürünün sürdürülebilirliğini hem yemeğin hem kültürün hem ekonominin sürdürülebilirliğini sağlıyor. Mevsiminde olmayan şey daha pahalı. Mevsiminde olmadığı için daha farklı ihtiyaçlarla büyütülüyor.”

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo