Sosu daha yoğun, aroması daha belirgin, kıvamı daha tok... “Dünden kalma” bu yemekleri ertesi güne özellikle saklamak isteyebilirsiniz. İşte ısıtıldığında lezzeti 2 katına çıkan o efsanevi yemekler!
Bekledikçe fasulye sosu emer, salça, soğan ve yağ dengesi mükemmelleşir. Hele yanında pilav varsa efsane.
Tüm sebzeler sosla daha iyi kaynaşır. Etler yumuşar, lezzet yoğunlaşır.
Soğuyup dinlendikten sonra, tekrar ısıtıldığında zeytinyağı ve domates aroması çok daha belirgin hale gelir.
İç harcı dinlenince kıvamlanır, sarma lezzeti oturur. Ertesi gün ısıtıldığında limon ve baharatlar daha ön planda.
Katmanlar birbirine iyice geçer. Beşamel, kıymalı harç ve makarna muazzam bir uyum yakalar.
Patlıcan, kabak, patates, domates sosuyla daha iyi harmanlanır. Bekledikçe daha oturmuş bir tat verir.
Dinlenince et daha yumuşar, baharatlar ete işler. Tekrar ısıtınca aromalar zirvede.
Yoğun et suyunun içindeki aromalar zamanla ete geçer. Tekrar ısıtıldığında tam anlamıyla “lokum” olur.
Ertesi gün ısıtılınca kıvamı koyulaşır, sarımsağı, baharatı daha belirgin hale gelir.
Peynir ve beşamel sos makarnaya daha çok nüfuz eder. Altı kıtır, içi kremamsı bir dokuya ulaşır.