Tavuk Kızartması Yapmak İçin 4 Tüyo

29 Kasım 2025, 08:52 tarihinde güncellendi.
Tavuğu marine etmek, hem lezzetini artırır hem de yumuşak kalmasını sağlar. Kızartmadan önce un ve mısır nişastasıyla kaplamak dışının çıtır olmasını sağlar. Yağ sıcaklığına dikkat edip kızarttıktan sonra dinlendirmek tavukların hem içinin pişmesini hem de dışının çıtır kalmasını sağlar.
Tavuk Kızartması Yapmak İçin 4 Tüyo

Baharatlı bir marine tavuğa ekstra lezzet katar. Kızartma sırasında yağın çok soğuk veya çok sıcak olmamasına özen gösterin. Kızarmış tavukları kağıt havlu üzerinde bekletmek fazla yağın süzülmesini sağlar.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo