Satay Soslu Tavuk ve Nasi Goreng Nasıl Yapılır?

28 Kasım 2025, 17:23 tarihinde güncellendi.
Asya mutfağıyla özdeşleşen satay soslu tavuk ve nasi goreng yemekleri, Masterchef Türkiye'de çıkmasının ardından izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Gelin, satay soslu tavuk ve nasi goreng yapılışına birlikte göz atalım.
Satay Soslu Tavuk ve Nasi Goreng Nasıl Yapılır?

Satay soslu tavuk ve Nasi Goreng (Endonezya usulü kızarmış pilav), Güneydoğu Asya mutfağının en sevilen ikililerinden biridir. Hem lezzetli hem doyurucu bu ikili, aynı tabakta mükemmel bir uyum yakalar. Ancak yapım aşamalarına çok dikkat etmek gerekir. 

Satay Soslu Tavuk Tarifi

Malzemeler;

  1. Tavuk için:
  2. 500 g tavuk göğsü (jülyen doğranmış ya da şişe uygun kesilmiş)
  3. 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  4. 1 yemek kaşığı soya sosu
  5. 1 yemek kaşığı bal
  6. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  7. 1 tatlı kaşığı köri
  8. Tuz, karabiber
  9. Satay (fıstık) sos için:
  10. 3 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  11. 1 yemek kaşığı soya sosu
  12. 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  13. 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil (taze)
  14. 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  15. 1 tatlı kaşığı limon suyu veya lime suyu
  16. 100 ml hindistan cevizi sütü (ya da su, kıvam için)
  17. Birkaç damla susam yağı (isteğe bağlı)

Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırıp tavukları en az 30 dakika (ideali 2 saat) buzdolabında marine edin. Tavukları şişlere geçirin. Tavukları kızgın tavada ya da ızgarada her iki tarafı altın rengi olana kadar pişirin. Küçük bir tencerede satay sos malzemelerini karıştırarak 5-6 dakika kısık ateşte pişirin. Kıvamı yoğun ama akışkan olmalı. Tavukların üzerine sosu gezdirebilir veya yanında servis edebilirsiniz.

nasi goreng

Nasi Goreng Tarifi

Malzemeler;

  1. 2 su bardağı önceden pişirilmiş ve soğutulmuş pirinç (tercihen yasemin pirinci)
  2. 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
  3. 1 küçük soğan veya arpacık soğanı (ince doğranmış)
  4. 1-2 yemek kaşığı tatlı soya sosu
  5. 1 yemek kaşığı normal soya sosu
  6. 1 tatlı kaşığı acı sos
  7. 1 yumurta
  8. 1 havuç (rendelenmiş veya ince doğranmış)
  9. 1 yeşil soğan (isteğe bağlı)
  10. 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya susam yağı

Yapılışı: Tavada yumurtayı kırıp omlet gibi pişirin ve bir kenara alın. Yağda soğanları, ardından sarımsağı hafifçe soteleyin. Havuç gibi sebzeleri birkaç dakika kavurun. Soğumuş pirinci ekleyip karıştırarak kavurun. Sıcak pirinç lapa yapar! Karışıma soya sosları ve acı sosu ekleyin. Renk koyulaşmalı ve kokusu iştah açıcı olmalı. Pişirdiğin yumurtayı ince ince doğrayıp pilava ekleyebilir veya bütün bir halde en üst yerleştirebilirsiniz. Üzerine taze yeşil soğan, kızarmış sarımsak ya da kızarmış soğan serpiştirebilirsiniz.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo