Satay soslu tavuk ve Nasi Goreng (Endonezya usulü kızarmış pilav), Güneydoğu Asya mutfağının en sevilen ikililerinden biridir. Hem lezzetli hem doyurucu bu ikili, aynı tabakta mükemmel bir uyum yakalar. Ancak yapım aşamalarına çok dikkat etmek gerekir.
Malzemeler;
Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırıp tavukları en az 30 dakika (ideali 2 saat) buzdolabında marine edin. Tavukları şişlere geçirin. Tavukları kızgın tavada ya da ızgarada her iki tarafı altın rengi olana kadar pişirin. Küçük bir tencerede satay sos malzemelerini karıştırarak 5-6 dakika kısık ateşte pişirin. Kıvamı yoğun ama akışkan olmalı. Tavukların üzerine sosu gezdirebilir veya yanında servis edebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Tavada yumurtayı kırıp omlet gibi pişirin ve bir kenara alın. Yağda soğanları, ardından sarımsağı hafifçe soteleyin. Havuç gibi sebzeleri birkaç dakika kavurun. Soğumuş pirinci ekleyip karıştırarak kavurun. Sıcak pirinç lapa yapar! Karışıma soya sosları ve acı sosu ekleyin. Renk koyulaşmalı ve kokusu iştah açıcı olmalı. Pişirdiğin yumurtayı ince ince doğrayıp pilava ekleyebilir veya bütün bir halde en üst yerleştirebilirsiniz. Üzerine taze yeşil soğan, kızarmış sarımsak ya da kızarmış soğan serpiştirebilirsiniz.