Saray sarması 1 gün önceden yapıldığında daha iyi dinlenir ve lezzeti oturur. Muhallebinin tamamen soğuduğundan emin olmak ve sararken yırtılmaması için bolca hindistan cevizi kullanmak önemlidir. Buzdolabında üzerini streç filmle kapatarak saklarsanız tazeliğini korur.
Muhallebiyi döktükten sonra oda sıcaklığında ilk ılıklığını atmasını bekleyin, ardından buzdolabına kaldırarak en az 3-4 saat dinlendirin. 1 gün önceden yapıldığında kıvamı tam oturur.
Tatlıyı sararken yırtılmaması ve kolayca rulo haline gelebilmesi için tepsinin tabanını bolca hindistan cevizi ile kaplayın.
Ne çok kalın ne de çok ince olmalı. Ortalama 1 cm kalınlığında olursa rahatça sarılır.
Dibinin tutmaması ve pürüzsüz olması için sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi göz göz olup koyulaştığında ocaktan alabilirsiniz.
Muhallebi tamamen soğumadan sarmaya çalışırsanız kırılabilir. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirmeniz şart. 1 gece beklerse daha güzel olur.
Tatlıyı kare veya dikdörtgen parçalara bölüp spatula veya bıçak yardımıyla dikkatlice kaldırarak rulo yapabilirsiniz.
Buzdolabında bekleteceğiniz için üzerini streç film ile kapatmanız veya kapalı bir saklama kabına koymanız gerekir. Aksi takdirde buzdolabındaki kokuları çekebilir.
Servisten yaklaşık 15 dakika önce dolaptan çıkarıp biraz yumuşamasını sağlarsanız daha lezzetli olur. Eğer çikolatalı yapmak istiyorsanız muhallebiye kakao ekleyebilir ya da üzerine çikolata sosu gezdirebilirsiniz.
Şunlara da göz atın: