Peynir Altı Suyu Değerlendirme Yöntemleri

29 Kasım 2025, 13:03 tarihinde güncellendi.
Peynir altı suyu; besin değeri yüksek, protein, vitamin ve mineral açısından zengin bir yan üründür. İsraf edilmemesi için birçok farklı şekilde değerlendirilebilir. İşte peynir altı suyu
Peynir Altı Suyu Değerlendirme Yöntemleri

Peynir altı suyu, çorba ve hamur işlerinde sıvı yerine kullanılarak lezzet ve besin değeri katar. Evde kolayca lor peyniri yapmak için yeniden ısıtılıp kesilmesi sağlanabilir. Ayrıca seyreltilerek bitki sulamasında doğal gübre olarak değerlendirilebilir.

peynir altı suyu

Çorbalarda ve Hamur İşlerinde Su Yerine Kullanın

  1. Peynir altı suyu, çorbalara eklendiğinde hem lezzet hem de besin değeri kazandırır.
  2. Poğaça, kek, börek, ekmek gibi tariflerde süt veya su yerine kullanılabilir. Hamura yumuşaklık ve aroma verir.

peynir altı suyu

Evde Lor Peyniri Yapın

Kalan peynir altı suyunu ısıtarak içine birkaç damla limon ya da sirke ekleyip kesilmesini sağlayarak ikinci kez lor peyniri elde edebilirsiniz.

Bitki ve Çiçek Sulamada Kullanın

Peynir altı suyu, seyreltilerek (1 ölçü whey: 3 ölçü su) bitkilerin beslenmesinde doğal bir gübre olarak kullanılabilir.

peynir altı suyu

Cilt Maskesi veya Saç Bakımı İçin Kullan

Proteinli yapısı sayesinde cildi yumuşatır, saçlara parlaklık kazandırır. Ev yapımı saç maskelerinde veya toniklerde değerlendirilebilir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo