Onigiri Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo

28 Kasım 2025, 20:37 tarihinde güncellendi.
Onigiri, Japon mutfağının en sevilen geleneksel yiyeceklerinden biridir. Sushi ile benzer şekilde hazırlanır. Gelin, onigiri yapmanın püf noktalarına birlikte göz atalım.
Onigiri Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo

Onigiri, özel Japon pirincinin (kısa taneli, yapışkan pirinç) tuzla tatlandırılarak üçgen, yuvarlak ya da oval şekillerde elde sıkılmasıyla yapılır. İçine genellikle tuzlu somon, umeboshi, konbu (deniz yosunu), ton balığı, tavuk veya sebze gibi malzemeler konur. Dışının küçük bir kısmı nori yaprağıyla sarılır. Bu sayede elde tutulması kolaylaştırılır. 

Sushi çeşitleri, Japon mutfağı yemekleri ve Japonya'nın sokak lezzetlerine göz atmayı unutmayın.

Onigirinin Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo