Midye Dolması Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Püf Noktası

28 Kasım 2025, 19:50 tarihinde güncellendi.
Midye dolma, özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarında çok sevilen geleneksel bir sokak lezzetidir. Midye kabuklarının içine pirinç, soğan, baharat ve bazen de kuş üzümü ile dolmalık fıstık konularak hazırlanır. Gelin, midye dolmanın püf noktalarına birlikte göz atalım.
Midye Dolması Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Püf Noktası

Midye dolma, deniz kokusunu baharatlı iç pilavla buluşturan, özellikle İzmir başta olmak üzere Ege ve Akdeniz mutfağının en sevilen sokak lezzetlerinden biridir. İlk bakışta yapımı zahmetli gibi görünse de doğru teknikler ve püf noktalarıyla evde de enfes midye dolmalar hazırlamak mümkündür.

Midyenin tazeliği nasıl anlaşılır, midye tava nasıl yapılır ve midye temizleme yöntemlerine göz atın.

Midye Dolmanın Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo