Michelin yıldızı, Michelin Guide tarafından verilen ve bir restoranın mutfak kalitesini uluslararası ölçekte değerlendiren dünyanın en prestijli gastronomi ödülüdür. Bir restoran en fazla 3 Michelin yıldızı alabilir. Aldığı yıldız sayısı, restoranın yemek kalitesini, şefin ustalığını ve genel gastronomik deneyimi ifade eder. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul, İzmir ve Muğla Michelin seçkisine dahil edilmiş ve yıldız alan restoranlar açıklanmıştı. Michelin 2026 seçkisine, Kapadokya'da dahil edildi. Yıldız alan restoranlar, Michelin Rehberinin 125. yılında 4 Aralık akşamı yapılan törenle açıklandı ve restoran şefleri ödüllerini sahnede aldı.
Mezra Yalıkavak - Serhat Doğramacı - Muğla
Araf İstanbul - Pınar Korgan Çetinkaya ve Kenan Çetinkaya - İstanbul
Revithia - Duran Özdemir - Nevşehir
TURK Fatih Tutak - Fatih Tutak -İstanbul
Vino Locale - Ozan Kumbasar - İzmir