Füzyon Mutfağından Bir Tabak: Masterchef Beytullah Atilla Özdin Kimdir?

Masterchef Türkiye'nin ilk tur seçmeleri tüm hızıyla devam ederken, farklı tarzıyla dikkat çeken Atilla Özdin Saray mutfağı ve Uzakdoğu mutfağını bir araya getirdi. Gelin, hem tarzı, hem de yemeğiyle ilgi toplayan Masterchef Beytullah Atilla Özdin'in biyografisini yakından inceleyelim.
Füzyon Mutfağından Bir Tabak: Masterchef Beytullah Atilla Özdin Kimdir?
20 Haziran 2025, 22:43

Aslen Çanakkale'li olan Atilla, yarışmaya İstanbul'dan katılıyor. 22 yaşında olan Atilla, 4 senedir aşçılık mesleğinin içinde olduğunu söyledi. Daha çok deniz ürünleri üzerine çalışmayı sevdiğini söyleyen Atilla, Masterchef'i bir geleceği için bir kapı olarak gördüğünü belirtti. Babaannesinin ısrarları üzerine yarışmaya katıldığını söyleyen Atilla, hırsını laflarla değil icraate dökerek göstermek istediğini vurguladı. Şeflerin soruları üzerine 1.98 boyunda olduğunu söyleyen Atilla, hazırlayacağı yemek için Türk-Japon ve füzyon mutfağını karışımını kullanacağını belirtti. 4 senedir profesyonel mutfaklarda çalıştığını söyleyen yarışmacı, en son Taksim'deki bir otelin mutfağında görev almış ve yakın zamanda buradan ayrılmış. 

Atilla Özdin'in Masterchef Yolculuğu

Beytullah Atilla Özdin, Masterchef'e Saray mutfağı ve Uzakdoğu karışımı bir yemek yorumlayarak katıldı. Suşi pirinci ile iç pilav yapan yarışmacı, yanında marine edilmiş levrek, tahinli wasabi sos ve süzme yoğurt kullanarak hazırladığı tabağı şeflerin beğenisine sundu. Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna, tabağının yaratıcılığına karşı Atilla'ya evet diyerek bir şans daha verirken, Mehmet Yalçınkaya pirincin pişmediğini söyleyerek Hayır oyu kullandı. 

Benzer Yazılar

Lezzet Logo