ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER LİMON UZUN SÜRE NASIL SAKLANIR? LİMON SAKLAMA YÖNTEMLERİ

LİMON UZUN SÜRE NASIL SAKLANIR? LİMON SAKLAMA YÖNTEMLERİ

Limon uzun süre nasıl saklanır? Dondurucuya limon nasıl konur? Limon suyu sıkıldıktan sonra ne kadar sürede tüketilmeli? Limon kaç derecede muhafaza edilir? İşte, basit limon saklama teknikleri:
Limon Uzun Süre Nasıl Saklanır? Limon Saklama Yöntemleri

Rutaceae familyasından bir meyve olan limon, ağaçta yetişir. Yemeklerin içerisinde, salatalarda ve tatlılarda sık sık kullanılan limon, aynı zamanda doğal bir temizlik malzemesidir. Ülkemizde en çok Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde yetiştirilen limon, antioksidan özelliği sayesinde karaciğer ve bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur. C vitamini bakımından zengindir. Yüksek tansiyonu dengeler, bağışıklığı güçlendirir ve kilo vermeye yardımcı olur. Peki, sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen limon nasıl saklanır, limon dondurucuda nasıl muhafaza edilir? İşte, basit ve etkili limon saklama yöntemleri:


Limon Uzun Süre Nasıl Saklanır?

Limonu uzun süre saklayabilmek için bütün bir halde saklamak gerekir. Dilimlenmiş limonu saklamak daha zordur.

  • Limon dilimlenmişse streç filme sarılarak veya kapağı kapalı bir kavanoza konularak buzdolabında 4-5 güne kadar saklanabilir.
  • Limon bütün bir haldeyse, buzdolabında 5-6 gün saklanabilir.
  • Limonu uzun süre saklamak için bütün bir halde derin dondurucuya koyabilirsiniz.
  • Limon dilimlenmişse, streç film ile sararak derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
  • Limon yalnızca buzdolabında değil, güneş ışığı almayan balkon, oda, kutu gibi serin yerlerde muhafaza edilebilir.


Limon Suyu Nasıl Saklanır?

Limonları güzelce sıktıktan sonra cam kavanoza veya cam şişeye doldurun. İçerisine limon çekirdeği kaçmamasına özen gösterin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu saklarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, saklama işlemi için plastik şişe kullanmamaktır.




Limon Kabuğu Nasıl Saklanır?

Limon kabuğunu çok uzun süre saklamak istiyorsanız;

  • Limonu X işareti olacak şekilde kesin. Kestikten sonra bir adet limondan 4 parça çıkmış olacak.
  • Limonu hafifçe sıkarak ikiye ayırın. Orta kısmına bir tatlı kaşığı tuz ekleyin. Diğer yarısını da aynı şekilde sıkın ve tuzla doldurun.
  • Kavanozun içerisine tuz doldurun ve limonları bastırın.
  • Sıktığınız limonu kavanoza yerleştirin.
  • Kavanozun kapağını kapatarak 2-3 gün boyunca bekletin.
  • Limonları günde bir kez olacak şekilde hafifçe bastırın.
  • Kullanmadan önce 3 hafta kadar beklemeniz gerekir.
  • Limonları kullanacağınız zaman yıkayın ve posalarını çıkartın.
  • Limonun içindeki tohumları da çıkarttıktan sonra kabuklarını doğrayın.
  • Bu kabukları buzdolabı poşetine alarak buzdolabında 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.


Dondurucuya Limon Nasıl Konur?

Limonu dondurucuda saklamak için 3 yöntem vardır; Buz poşetleri, bütün halde, rendeleyerek.

  • Buz poşetleri; Limonu buz poşetlerinde saklamak için, limonlarınızı ikiye bölün. Buz poşetlerinin içerisine limon suyunu sıkın ve havasını alın. Bu şekilde buzluğa kaldırabilirsiniz.
  • Bütün halde; Limonu buzdolabı poşetine koyarak buzluğa kaldırın.
  • Rendeleyerek; Bu yöntem limon kabukları için geçerlidir. Limon kabuklarını beyaz kısımlarına gelene kadar rendeleyin. Rendelenmiş limon kabuklarını poşete doldurarak ağzını kapatın ve buzluğa kaldırın.


Limon Suyu Sıkıldıktan Sonra Ne Kadar Sürede Tüketilmelidir?

Taze taze sıkılmış limon suyunu oda sıcaklığında 2-4 gün arası muhafaza edebilirsiniz.

Limon suyunu cam şişeye doldurup ağzını kapatarak buzdolabında 1 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.

Limon suyunu buz poşetlerine doldurarak dondurucuda yaklaşık 12-15 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!