Lezzetli olsun derken besin değerini, dokusunu ve tadını kaybetmeyin! İşte kısık ateşte uzun süre pişirilmemesi gereken 10 gıda.
Uzun süre pişirildiğinde canlı renklerini kaybederler ve besin değerleri düşer. Ayrıca, lapa gibi olurlar.
Nazik et yapısına sahip olan balık, uzun süre pişirildiğinde kurur ve dağılır. Kısık ateş yerine kısa süreli, yüksek ısıda pişirmek daha uygundur.
Hızlı pişirilmelidir. Kısık ateşte uzun süre pişirmek, lastik gibi sert bir dokuya neden olur.
Kısık ateşte uzun süre pişirilen yumurtalar (özellikle haşlanmış yumurta) kauçuk gibi olur ve sarısı griye dönebilir.
Sosla birlikte pişirilmesi gereken durumlar dışında makarna uzun süre kısık ateşte kalırsa fazla yumuşar ve lapa olur.
Özellikle süt, kısık ateşte uzun süre pişirilirse kesilebilir veya tabanına tutabilir. Yoğurtlu soslar da kesilme riski taşır.
Bu tür etler hızlı pişmeye uygundur. Kısık ateşte uzun süre pişirmek etin kurumasına ve lezzet kaybına neden olur.
Uzun süre pişirildiğinde aromaları kaybolur ve rengi kararır. Son aşamada eklenmeleri daha uygundur.
Kısık ateşte uzun süre pişirmek patatesin gevrek olmasını engeller, yağ çeker ve lezzeti bozar.
Kısık ateşte uzun süre tutulursa tane tane olma özelliğini kaybeder, fazla yumuşar ve yapışır.