Kavurma Suyunu Çekince Ne Yapılır?

Kavurmanın suyu çekilince yapılacaklar, hangi aşamada olduğunuza ve ne tür bir kavurma yaptığınıza göre değişir. Peki, kavurma suyunu çekince ne yapılır?
Kavurma Suyunu Çekince Ne Yapılır?
31 Mayıs 2025, 10:10

Kavurmanın suyu çekilince, gerekliyse biraz yağ eklenir ve et kavrulmaya devam edilir. Bu aşamada soğan, baharat veya diğer sebzeler ilave edilebilir. Etin daha yumuşak olmasını isterseniz az miktarda su ekleyip kısık ateşte pişirmeyi sürdürebilirsiniz.

kavurma

Suyu çekince kavurma kızarmaya başlar

Bu aşamada artık etin kendi suyunu salıp geri çektiği ve pişmeye başladığı anlamına gelir. Eğer başta çok az yağ koyduysanız ya da hiç koymadıysanız, bu noktada biraz sıvı yağ, tereyağı ya da kuyruk yağı ekleyebilirsiniz. Bu, etin hem lezzet kazanmasını hem de yanmadan kavrulmasını sağlar. Eğer kavurmaya soğan, biber, domates gibi malzemeler katacaksanız, suyu çektikten sonra eklemeniz iyi olur. Çünkü sebzeler etin pişmesini yavaşlatabilir.

Kavrulmaya devam eder

Suyu çektikten sonra orta ateşte kavurmaya devam edilir. Etin rengi koyulaşır, hafif hafif kızarmaya başlar. Bu aşamada:

  1. Tuz ve baharatlar (karabiber, kekik, pul biber vs.) eklenebilir.
  2. İstersen biraz su (ya da et suyu) ilave edip, kapağını kapatıp kısık ateşte biraz daha pişirebilirsiniz, bu etin iyice yumuşamasını sağlar.

kavurma et

Özetle:

  1. Kavurmanın suyu çekilince:
  2. Yağ eklenir (gerekiyorsa).
  3. Soğan/sebze eklenebilir.
  4. Tuz ve baharatlar katılır.

Gerekirse biraz daha su eklenip kısık ateşte pişirmeye devam edilir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo