Kavun, yaz mevsiminin en sevilen meyveleri arasında yer alırken kavun kullanılarak pek çok tatlı da yapabilirsiniz. Kavunlu dondurma, kavunlu parfe, kavunlu milföy tatlısı bunlar arasında yer alabilir. İşte kavunla yapılabilecek 6 nefis tatlı.
Malzemeler: Kavun, krema, süt, şeker
Yapılışı: Kavunu püre haline getirip krema, süt ve şekerle karıştırın. Dondurma makinesinde ya da dondurucuda ara ara karıştırarak dondurun.
Malzemeler: Kavun, yoğurt, bal, krema, granola
Yapılışı: Kavunları küçük küpler halinde doğrayın. Yoğurt, bal ve krema karışımının içine ekleyip granola ile kat kat servis edin.
Malzemeler: Labne, krema, bisküvi, tereyağı, kavun püresi, jelatin
Yapılışı: Taban için bisküvi ve tereyağını karıştırın. Üstüne labne, krema ve kavun püresi karışımını dökün. Soğuyunca üzerini kavun dilimleriyle süsleyin.
Malzemeler: Kavun, limon suyu, şeker, su
Yapılışı: Kavunu püre haline getirip limon suyu ve şekerle karıştırın. Dondurucuya koyup ara ara karıştırarak buzlu kıvam almasını sağlayın.
Malzemeler: Kavun püresi, süt (veya badem sütü), chia tohumu, bal (isteğe bağlı)
Yapılışı: Kavunu blenderdan geçirip püre haline getirin. İçine süt ve chia tohumlarını ekleyin, iyice karıştırın. Tatlı bir dokunuş için biraz bal ekleyebilirsiniz. Karışımı kaplara dökün ve buzdolabında en az 4 saat (tercihen bir gece) bekletin. Servis ederken üzerini taze kavun parçalarıyla süsleyin.
Malzemeler: Milföy hamuru, kavun, krema, pudra şekeri
Yapılışı: Milföyleri pişirin, aralarına kavun dilimleri ve krema koyarak kat kat dizin. Üzerine pudra şekeri serpip soğuk servis edin.