Kaç Çeşit Kokoreç Vardır?

28 Kasım 2025, 16:21 tarihinde güncellendi.
Kokoreç, temel olarak kuzu veya oğlak bağırsağının temizlenip baharatlarla hazırlanmasıyla yapılan bir yemektir ve Türkiye’de özellikle sokak lezzeti olarak çok sevilir. Çeşitleri genellikle hazırlanış biçimine ve sunum şekline göre ayrılır. İşte başlıca kokoreç türleri!
Kaç Çeşit Kokoreç Vardır?

Kokoreç, temizlenmiş kuzu veya oğlak bağırsağının baharatlarla hazırlanarak pişirilmesiyle yapılan bir Türk sokak lezzetidir. Genellikle şişte, sacda/tepside veya ekmek arası şeklinde sunulur. Baharat ve porsiyon tercihlerine göre çeşitleri farklılık gösterebilir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo