İstanbul’da Başlayan Lezzet Yolculuğu Londra’ya Kadar Uzanıyor

İstanbul’da başlayan lezzet serüveni Londra’ya kadar uzanıyor. Dan Bakery Ailesi heyecan verici yeni adımını duyurdu. Londra’da büyümeye devam ediyor. İşte enfes tarifler!
İstanbul’da Başlayan Lezzet Yolculuğu Londra’ya Kadar Uzanıyor
03 Şubat 2025, 12:52

Olcay Çakırlar ve Özlem Çakırlar çiftinin lezzet yolculuğu büyüyerek Londra’ya taşınıyor. Dünya çapında bir marka olma yolunda ilerlediklerini belirten Dan Bakery heyecan verici yolculuklarını duyururken lezzetli ve eşsiz tariflerini de sevenleriyle paylaştı. İşte o tarifler!

profiterol

Profiterol Hamuru:

Malzemeler

200 gram su

100 gram tereyağı

5 gram tuz

150 gram un

3 ya da 4 yumurta (yumurtayı kıvama göre ekliyoruz)

Hazırlanışı

Su, tereyağı, tuzu bir sos tenceresinde kaynatıyoruz.

Unu ilave edip karıştırıyoruz.

Ocakta 1 dakika kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.

Ocaktan aldıktan sonra elle ya da paletle orta hızda soğutuyoruz.

Soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekleyip kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Bazen yumurta 4 adet fazla gelebiliyor.

180 derecede 15-20 dakika pişiriyoruz.

Profiterol sos:

300 gram krema

300 gram sütlü çikolata

100 gram bitter çikolata

Krema ısıtılır ocaktan alınır. Çikolata eklenir. Sos ilk etapta sıvıdır eğer profiterole ekleyip dolaba koyarsanız donacaktır.

Üzeri için :

Kavrulmuş file badem. 180 derecede 8 dakika fırınlıyoruz.

pastacı kreması

Pastacı Kreması:

Malzemeler

Süt 300gram

Şeker 75gram

1/4 vanilya çubuğu ya da 1/4 paket toz vanilya

3 adet yumurta sarısı

30 gram nişasta

35 gram tereyağı

35 gram beyaz çikolata

100 ml krema

Hazırlanışı

Süt ve vanilya çubuğu ısıtılır.

Yumurta sarısı ve şeker elde çırpılır.

Nişasta eklenip çırpılır.

Yumurtalı karışım üzerine ısıtılan süt yavaş yavaş eklenerek çırpılır. (hepsini bir anda eklemiyoruz, temperleyerek)

Tüm karışım ocakta sürekli karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir.

Ocaktan alınca beyaz çikolata ve tereyağı eklenip tekrar çırpılır.

Soğumaya bırakılır. Soğuma sırasında her 3-4 dakikada bir çırpılmalıdır. Kabuk bağlamaması için

Soğuduktan sonra krema çırpılıp karışıma eklenir.

dan bakery

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo