Olcay Çakırlar ve Özlem Çakırlar çiftinin lezzet yolculuğu büyüyerek Londra’ya taşınıyor. Dünya çapında bir marka olma yolunda ilerlediklerini belirten Dan Bakery heyecan verici yolculuklarını duyururken lezzetli ve eşsiz tariflerini de sevenleriyle paylaştı. İşte o tarifler!
Malzemeler
200 gram su
100 gram tereyağı
5 gram tuz
150 gram un
3 ya da 4 yumurta (yumurtayı kıvama göre ekliyoruz)
Hazırlanışı
Su, tereyağı, tuzu bir sos tenceresinde kaynatıyoruz.
Unu ilave edip karıştırıyoruz.
Ocakta 1 dakika kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Ocaktan aldıktan sonra elle ya da paletle orta hızda soğutuyoruz.
Soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekleyip kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Bazen yumurta 4 adet fazla gelebiliyor.
180 derecede 15-20 dakika pişiriyoruz.
Profiterol sos:
300 gram krema
300 gram sütlü çikolata
100 gram bitter çikolata
Krema ısıtılır ocaktan alınır. Çikolata eklenir. Sos ilk etapta sıvıdır eğer profiterole ekleyip dolaba koyarsanız donacaktır.
Üzeri için :
Kavrulmuş file badem. 180 derecede 8 dakika fırınlıyoruz.
Malzemeler
Süt 300gram
Şeker 75gram
1/4 vanilya çubuğu ya da 1/4 paket toz vanilya
3 adet yumurta sarısı
30 gram nişasta
35 gram tereyağı
35 gram beyaz çikolata
100 ml krema
Hazırlanışı
Süt ve vanilya çubuğu ısıtılır.
Yumurta sarısı ve şeker elde çırpılır.
Nişasta eklenip çırpılır.
Yumurtalı karışım üzerine ısıtılan süt yavaş yavaş eklenerek çırpılır. (hepsini bir anda eklemiyoruz, temperleyerek)
Tüm karışım ocakta sürekli karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir.
Ocaktan alınca beyaz çikolata ve tereyağı eklenip tekrar çırpılır.
Soğumaya bırakılır. Soğuma sırasında her 3-4 dakikada bir çırpılmalıdır. Kabuk bağlamaması için
Soğuduktan sonra krema çırpılıp karışıma eklenir.