Hemen Yapmalıyım Diyeceğiniz 20 MasterChef Yemeği

MasterChef yarışmasında hazırlanan farklı tarifler izleyicilere görsel ve lezzet açısından zengin seçenekler sunuyor. Türk mutfağının klasiklerinden dünya mutfaklarına uzanan 20 özel yemek, sunumları ve tatlarıyla dikkat çekiyor. İşte hemen yapmak isteyeceğiniz 20 MasterChef yemeği.
Hemen Yapmalıyım Diyeceğiniz 20 MasterChef Yemeği
18 Haziran 2025, 11:25

MasterChef lezzetleri, yeni sezon itibarıyla tekrar gündemde. Kayseri yağlaması, içli köfte ve tantuni gibi yöresel tatlar beğenilirken; sufle, profiterol ve künefe gibi tatlılar da ilgi görüyor. Deniz ürünleri, et yemekleri ve farklı mutfaklardan seçilen tarifler çeşitlilik oluşturuyor. Malzemelerin kullanımı ve sunumdaki detaylar ise bu yemekleri evde denemek isteyenler için rehber oluyor. İşte 20 favori MasterChef yemeği.

  1. Kayseri Yağlaması

kayseri yağlaması

Malzemeler:

  1. 500 g kıyma
  2. 1 soğan
  3. 2 domates, 1 yemek kaşığı salça
  4. 6-8 adet şebit lavaş
  5. Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: Soğan ve kıyma kavrulur, salça ve domates eklenir. Baharatlarla tatlandırılır. Lavaşların arasına bu harç kat kat yayılır. Yoğurt ve sarımsakla servis edilir.

  1. Tantuni

tantuni

Malzemeler:

  1. 400 g tavuk veya dana eti
  2. 1 adet soğan
  3. Pul biber, kimyon
  4. Lavaş ekmek
  5. Maydanoz, domates

Yapılışı: Küçük doğranan et haşlanır, sonra tavada baharatlarla kavrulur. Lavaşa sarılıp ince soğan ve domatesle sunulur.

  1. Adana Kebap

adana kebap

Malzemeler:

  1. 500 g kıyma (orta yağlı)
  2. 1 tatlı kaşığı pul biber, tuz
  3. Şiş
  4. Lavaş, közlenmiş biber, domates

Yapılışı: Kıyma baharatla yoğrulur, şişe saplanıp mangalda pişirilir. Lavaş ve közlenmiş sebzelerle servis edilir.

  1. Lahmacun

lahmacun

Malzemeler:

  1. Hamur: Un, su, tuz, maya
  2. İç harç: Kıyma, soğan, maydanoz, domates, biber salçası, baharat

Yapılışı: Hamur açılır, iç harç yayılır. Fırında 200°C’de çıtır olana kadar pişirilir. Limon ve roka ile sunulur.

  1. İçli Köfte

içli köfte

Malzemeler:

  1. Dış: İnce bulgur, irmik, un
  2. İç: Kıyma, ceviz, soğan, baharat

Yapılışı: Dış harç yoğrulur. İç harç kavrulur. Avuçta oyularak iç konur, kapatılır. Haşlanarak veya kızartılarak pişirilir.

  1. Beef Wellington

beef wellington

Malzemeler:

  1. Dana bonfile
  2. Mantar (duxcelles için), hardal
  3. Milföy hamuru veya özel hamur
  4. Yumurta sarısı

Yapılışı: Bonfile mühürlenir, hardalla kaplanır, mantar duxcelles’e sarılır, hamura sarılır. Fırında 200°C’de pişirilir. Dilimlenerek sunulur.

  1. Cannelloni

cannelloni

Malzemeler:

  1. Hazır cannelloni makarna
  2. İç: Ricotta veya lor peyniri, ıspanak
  3. Üst: Beşamel sos, rendelenmiş kaşar

Yapılışı: Makarnalar peynirli harçla doldurulur. Tepsiye dizilip beşamel sos dökülür, peynir serpilir. 180°C fırında pişirilir.

  1. Risotto (Mantarlı)

risotto

Malzemeler:

  1. Arborio pirinci
  2. Soğan, mantar, tavuk suyu
  3. Parmesan, tereyağı

Yapılışı: Soğan kavrulur, pirinç eklenir. Yavaş yavaş sıcak tavuk suyu eklenerek karıştırılır. En son mantar, peynir ve tereyağı eklenir.

  1. Etsiz Çiğ Köfte

etsiz çiğköfte

Malzemeler:

  1. İnce bulgur
  2. Domates ve biber salçası
  3. Soğan, sarımsak
  4. İsot, pul biber, zeytinyağı

Yapılışı: Bulgur salçayla yoğrulur. Baharatlar ve ezilmiş soğan karışımı eklenir. Sıkılıp marul, nar ekşisi ile sunulur.

  1. Islak Hamburger

ıslak hamburger

Malzemeler:

  1. Hamburger köftesi
  2. Hamburger ekmeği
  3. Domates sos (salça, su, baharat)
  4. Sarımsak, zeytinyağı

Yapılışı: Köfte pişirilir. Domates sos hazırlanır, ekmek sosla ıslatılır. Arasına köfte konur. Sıcak buharla bekletilip servis edilir.

  1. Kadayıflı Karides

kadayıflı karides

Malzemeler:

  1. Jumbo karides
  2. Tel kadayıf
  3. Tereyağı
  4. Tuz, karabiber
  5. Kızartma yağı

Yapılışı: Karidesler temizlenip baharatlanır. Tel kadayıfa sarılır, kızgın yağda çıtır olana kadar kızartılır. Yanında tatlı-acı sosla servis edilir.

  1. Lokma Tatlısı

lokma

Malzemeler:

  1. Hamur: Un, maya, su, tuz
  2. Şerbet: Şeker, su, limon suyu
  3. Kızartma yağı

Yapılışı: Mayalı hamur hazırlanıp dinlendirilir. Sıkma torbasıyla yağa dökülür, altın rengi olana kadar kızartılır. Soğuk şerbete atılır, çıtır sunulur.

  1. Profiterol

profiterol

Malzemeler:

  1. Hamur (pataşu): Su, tereyağı, un, yumurta
  2. Krema: Süt, nişasta, şeker, yumurta
  3. Üst: Çikolata sos

Yapılışı: Pataşu hamuru hazırlanır, fırında kabartılır. İçine krema sıkılır. Üstüne sıcak çikolata sos dökülerek servis edilir.

  1. Krem Karamel

krem karamel

Malzemeler:

  1. Yumurta, süt, şeker, vanilin
  2. Karamel için: Şeker, su

Yapılışı: Karamel tavaya dökülür. Üzeri için yumurta-süt karışımı hazırlanır. Kalıplara dökülüp benmari usulü fırında pişirilir. Ters çevrilip servis edilir.

  1. Kazandibi

kazandibi

Malzemeler:

  1. Süt, şeker
  2. Pirinç unu veya nişasta
  3. Tereyağı (tavanın dibi için)

Yapılışı: Muhallebi pişirilir. Tereyağlı tavaya dökülüp altı kızarana kadar pişirilir. Soğutulup dilimlenerek servis edilir.

  1. Sufle

sufle

Malzemeler:

  1. Bitter çikolata
  2. Tereyağı, yumurta, şeker
  3. Un

Yapılışı: Çikolata ve tereyağı eritilir. Yumurtalı karışımla birleştirilir. Un eklenir. Kalıplara dökülüp 200°C fırında 7–9 dakika pişirilir. Akışkan içli sunulur.

  1. Künefe

künefe

Malzemeler:

  1. Tel kadayıf
  2. Tuzsuz künefe peyniri
  3. Tereyağı
  4. Şerbet (şeker, su, limon)

Yapılışı: Kadayıf yağlanır. Arasına peynir konur. Tavada iki yüzü kızartılır. Şerbet dökülerek sıcak servis edilir.

  1. Karnıyarık

karnıyarık

Malzemeler:

  1. Patlıcan, kıyma
  2. Soğan, domates, biber
  3. Salça, sarımsak

Yapılışı: Patlıcanlar kızartılır, kıymalı harç hazırlanır. Patlıcanlara doldurulur. Fırında sosla pişirilip pirinç pilavıyla servis edilir.

  1. Afyon (Ramazan) Kebabı

afyon kebabı

Malzemeler:

  1. Kuşbaşı et
  2. Patlıcan, biber, domates
  3. Tereyağı, salça
  4. Lavaş veya yufka

Yapılışı: Etler tereyağında kavrulur. Sebzelerle birlikte güveçte pişirilir. Lavaşla veya yufkayla kaplanıp fırınlanır. Dilimlenerek sunulur.

  1. Lazanya

lazanya

Malzemeler:

  1. Lazanya yaprakları
  2. Kıyma, soğan, domates sos
  3. Beşamel sos
  4. Kaşar peyniri

Yapılışı: Kıymalı sos hazırlanır. Tepsiye sırasıyla lazanya, kıymalı harç ve beşamel kat kat dizilir. Peynirle kaplanır. 180°C fırında pişirilir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo