Havuç kararmaması için ne yapmalı? Alternatif olarak soğuk su içinde bekletmek de tazeliğini ve parlak rengini muhafaza etmeye yardımcı olur. Havuçları hava almayan kaplarda saklamak da kararmayı geciktirir ve kullanım süresini uzatır.
Havuçları soyup doğradıktan sonra limonlu suyun içinde birkaç dakika bekletin. Bu, havucun oksidasyonunu yavaşlatır ve kararmasını önler.
Havuçları doğradıktan sonra hava almaması için soğuk su dolu bir kapta saklayın. Suyun üstünü streç filmle kapatın veya hava almayan bir kap kullanın.
Havuçları doğradıktan sonra hava almayan kapta buzdolabında saklamak kararmayı geciktirir. Havuçları sudan çıkardıktan sonra iyice kurutun ve öyle kapatın.
Kısa süreli bekletmeler için hafif sirkeli ya da tuzlu su da işe yarar. Ancak çok uzun süre kalırsa tadı değişebilir.
İpucu: Havuçları hemen kullanmayacaksanız doğramadan saklamak daha iyi olur. Bütün halde buzdolabında, bir kese kâğıdı ya da hava almayan bir torbada daha uzun süre taze kalır.