Hasanpaşa köftesi yaparken kıymanın orta yağlı olması ve harcın iyice yoğrulması köftenin dağılmaması için çok önemlidir. Patates püresi sıcak patatesle yapılmalı ve içerisine süt ile tereyağı eklenerek pürüzsüz bir kıvam yakalanmalıdır. Fırında pişirirken köftelerin üzerine kaşar peyniri ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. İşte Hasanpaşa köfte yapmanın ipuçları!
Orta yağlı dana kıyma (tercihen %15-20 yağ oranı) köftenin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar.
Köfte harcını iyice yoğurup, malzemelerin birbirine tamamen karışmasını sağlamak önemli. Bu, köftenin dağılmasını önler.
Köfte harcını buzdolabında en az 30 dakika dinlendirmek, şekil verirken kolaylık sağlar ve pişerken dağılmasını engeller.
Köfteleri şekillendirirken ortalarını çukur yapmayı unutmayın. Bu çukurlar, pürenin tutunacağı yuvayı oluşturur.
Köfteleri püreyi koymadan önce kısa süre fırınlamak (10-15 dakika), dış yüzeylerinin tutmasını sağlar.