Gyoza Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken 4 İpucu

29 Kasım 2025, 02:55 tarihinde güncellendi.
Gyoza, Japon mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan, ince hamurla hazırlanan ve genellikle yarım ay şeklinde kapatılan dolgun mantı benzeri bir yemektir. Gelin, gyozanın püf noktalarına birlikte bakalım.
Gyoza Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken 4 İpucu

Gyoza, aslında Çin mutfağındaki jiaozi’nin Japonya’daki uyarlamasıdır. İkinci Dünya Savaşı sırasında Çin’den Japonya’ya taşınmış ve zamanla Japon mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline gelmiştir. İç harcında kıyma, lahana, sarımsak, zencefil ve yeşil soğan kullanılır. Genellikle soya sosu ile birlikte servis edilir.

Gyoza nasıl yenir, Japon yemekleri ve Japonya'nın sokak lezzetlerine göz atmayı unutmayın.

Gyozanın Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo