Evi kokutmadan balık yapmak için; balığı fırında, tercihen fırın poşetinde pişirmek harika bir çözümdür. Pişirme sırasında ocakta limon ve sirke kaynatmak da kokuyu bastırmaya yardımcı olur. Tüm işlemlerden sonra mutfağı havalandırmak ve hemen temizlik yapmak kokunun kalıcı olmasını engeller.
Balığı kızartmak yerine fırında pişirin. Yağsız pişirme kokuyu büyük ölçüde azaltır. Fırın poşeti kullanmak da ekstra koruma sağlar.
Balığı pişirirken ocakta küçük bir cezvede sirke, limon suyu ve birkaç karanfil kaynatmak kokuyu nötralize eder.
Pişirme sırasında mutlaka aspiratörü çalıştırın ve camları açarak hava akışı sağlayın.
Taze balık daha az koku yapar. Bayat balık, pişerken ağır koku salar.
Balık piştikten sonra tava/tencereyi hemen yıkayın, çöpleri dışarı çıkarın ve ortamı limon kabuğu, kahve telvesi veya karbonatla temizleyin.