Armut, hem faydalı, hem de lezzetli meyvelerin başında gelir. Poşe olarak pişirilen armut, dondurma, çikolata gibi lezzetlerle bir araya getirildiğinde hem pratik, hem de oldukça renkli bir tatlıya dönüşebilir. Farklı tatlı yapmak isteyenler için bu kez çikolatalı armut dolması tarifini paylaşıyoruz.
Malzemeler;
Yapılışı: Armutları yıkayın ve dik şekilde duracak şekilde tabanlarını düzleştirin. Tepesinden kapak gibi kes ve içini bir kaşıkla nazikçe oyun (çekirdek ve ortası alınmalı). Armutların kararmaması için birkaç dakika limonlu suda bekletebilirsin. Bitter çikolatayı küçük parçalara böl (veya benmari usulü hafif erit).
İçine dövülmüş ceviz veya fındık ve biraz tarçın ekleyin. Armutların içini bu karışımla doldurun. Ardından fırın kabına hazırladığınız armutları dizin. Üzerine tereyağı parçaları yerleştirin ve biraz bal gezdirin. Şerbet için su, şeker, tarçın, limon ve karanfili kaynatın. Hazırladığınız şerbeti armutların alt tabanına dökün. 20 dakika 180 dereceli fırında pişirin. Ilık veya soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz. Servis etmeden önce üzerinde çikolata sosu gezdirmeyi unutmayın.