Cennet Çamuru Yapmanın 5 Püf Noktası

28 Kasım 2025, 21:19 tarihinde güncellendi.
Evde cennet çamuru tarifi ile hem gözünüze hem damak zevkinize hitap eden nefis bir tatlı hazırlamak artık çok kolay! İşte cennet çamuru yapmanın 5 püf noktası.
Cennet Çamuru Yapmanın 5 Püf Noktası

Evde yapabileceğiniz Cennet Çamuru tarifi ile Hatay tadında tel kadayıf ve toz Antep fıstığı ile hazırlandı. Şerbeti tam kıvamında ve çıtır kadayıfıyla hazırlanan bu lezzeti, üzerine taze kaymak ekleyerek servis edebilirsiniz.

antep fıstığı

Tel kadayıfın çıtırlığı çok önemli

Kadayıfı kullanmadan önce tel tel ayırıp, hafifçe kavurmak, çamurun hem kıvamını hem de çıtırlığını artırır. Yağı ve kadayıfı çok yüksek ateşte kavurmamaya özen gösterin; aksi takdirde kadayıf yanabilir.

Şerbetin kıvamı ve sıcaklığı

Şeker ve su karışımını kaynatırken limon suyunu eklemek, şerbetin kristalleşmesini önler. Şerbeti çok soğutmadan, ılık halde dökmek çamurun yumuşak ve sulu kıvamını korur.

Yağın seçimi

Tarifinizde sade yağ kullanılıyor; tereyağı veya sade yağın aromasının yoğun olması, çamurun lezzetini doğrudan etkiler. Yağı eritirken çok fazla ısıtmayın, sadece kadayıfın her tarafına eşit dağılması yeterlidir.

Fıstığı son anda ekleyin

Toz Antep fıstığını cennet çamurunun içine değil, servis sırasında üstüne serpmek, hem tazeliğini korur hem de görselliği artırır.

Servis ve kaymak kullanımı

Kaymak eklerken mutlaka taze ve oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Çamurun üzerine az ve dengeli şekilde yerleştirilen kaymak, hem görsellik hem de tat açısından yemeği tamamlar.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo