Benim mutfağım benim işim

Derler ki... ''İnsan sevdiği birini kaybettiğinde yüreğinde 40 mum yanar. Her geçen gün bir mum sönermiş. Kırkıncı gün ise tek bir mum kalır ve o mum hayat boyu yanarmış...''
Benim mutfağım benim işim
21 Mart 2023, 20:39

Yazmadım, yazamadım. Hatay dönüşü eski Balçiçek yoktu zaten artık, hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktı... Kırgın, kızgın ve perişandım ne yalan söyleyeyim... Sürdü... Epey sürdü. Dışarı adımımı attığım ilk etkinlik özel bir ''Kadınlar Günü'' buluşmasıydı. Metro Türkiye şahane bir iş yaptı, KAGİDER, Foodinlife işbirliğiyle Hodan restoranda Antakya Mutfağına özel tatlar sunuldu. 6 Kadın şef tarafından hazırlanan mönüden elde edilen gelir bölgedeki kadınlara can suyu oldu. Aylin Yazıcıoğlu, Çiğdem Alakök, Çiğdem Seferoğlu, Suna Hakyemez, Yaren Çarpar ve Yeşim Erol tarafından hazırlanan yemekleri tadarken hem hüzünlendim hem de umutlandım. Dünyayı ''Kadın'' lar kurtaracak... 

iftar yemeği

Metro Ceo'su Sinem Türüng, bir de iyi haber verdi, bölgede hasat edilmesi gereken 200 ton kadar Arsuz limonu, Kırıkhan havucu, hatay beyaz balkabağı ve Hatay marulu gibi ürünlerin peşin ödemeyle mağazalara alındığını söyledi. Diyorum ya depremden sonra ilk etkinlik adeta bana nefes aldırdı. 

Bu arada gerçekten Metro'yu kutlamak istiyorum çünkü memleketimizim yemek kültürünü yaşatmak için büyük çaba sarf ediyor. Şahane bir proje başlattılar. ''Benim mutfağım benim işim'' ismi altında Antakya Sultan Sofrası, Maraş Paça Kebap restoran, Malatya Hacı Baba restoran, Antakya Pöç Kasabı ve Kebap Salonu'nun Ramazan ayı boyunca iftar sofrası kurmalarına destek olacaklar. Mekan, ürün ve servis desteği verecekler tabii ama iş biraz da iftar daveti vereceklere düşüyor. Gelin iftar davetlerinizi Gastronometro'da verin bölgeye destek olun ve unutulmaz tatlar, markalar elbirliğiyle tekrar ayağa kalksın. Yapabiliriz, biliyorum...

makarna

Makarnayı Doğru Pişir, Kilo Alma

Ataşehir'de şahane İtalyan restoran L'Olivetto'nun şefi Arif Tuyuğ'un lezzet dergisi çekimleri için hazırladığı Trüflü krema soslu makarnayı görünce takıldım: ''Bu kaç bin kalori?'' Yanılıyorsunuz diye cevap verdi: ''Doğru pişirirseniz makarna kilo aldırmaz. Tam tersine Akdeniz beslenmesinin olmazsa olmazıdır.''
Peki nedir o doğru pişirme tekniği? 

''Doğru su miktarı, pişme süresi çok önemli. Örneğin bir paket spagettinin yaklaşık 4 litre suya ihtiyacı vardır. 25 gr tuz konması lazım. Ortalama 8-10 dakika içinde kıvama gelir zaten.'' Sizi bilmem ama ben tuzu da suyu da az koyuyormuşum.

Kategoriler
Lezzet Logo