Üç Malzemeli Dondurma Tarifi
Balık kızartırken tavaya yapışmaması için balığın kuru olması, tavanın ise iyice ısınmış olması çok önemlidir. Ayrıca yeterli yağ kullanmak ve balığı pişmeden çevirmemek de yapışmayı önler.
Kızartmadan önce balığın yüzeyini kağıt havluyla iyice kurulayın. Islak balık, yağ ile temas ettiğinde yapışmaya daha meyilli olur.
Balığı tavaya koymadan önce tava mutlaka yeterince kızmış olmalı. Soğuk tava, balığın yapışmasına neden olur.
Tava tabanını kaplayacak kadar yağ ekleyin. Az yağ kullanmak, balığın tavaya yapışmasına yol açabilir.
Balığı tavaya koyduktan sonra birkaç dakika hiç dokunmayın. Kendini bırakıp altı kızardığında zaten kolayca ayrılır.
Kaliteli yapışmaz yüzeyli ya da döküm tavalar, balığın yüzeye yapışma riskini büyük ölçüde azaltır.