Bal Kabağı Nasıl Korunur?

Balkabağını korumanın en iyi yolu, ne tür bir balkabağı korumak istediğinize ve nedenine bağlı olacaktır. Sizler için bal kabağı nasıl korunur anlattık. İşte, bal kabağı nasıl korunur:
Bal Kabağı Nasıl Korunur?
26 Ekim 2022, 15:19

Balkabağını korumanın en iyi yolu, ne tür bir balkabağı korumak istediğinize ve nedenine bağlı olacaktır. Oyulmuş bir balkabağını sterilize ederek ve nemli tutarak koruyabilirsiniz, ancak dekoratif bir bütün balkabağının sürmesi için kurutulması gerekir. Bir şekerli balkabağı yemek pişirmek için saklamayı planlıyorsanız, onu pişirmeniz ve dondurmanız gerekecektir. Her bir balkabağı koruma yöntemi hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin. İşte, balkabağı nasıl korunur:


Balkabağı Nasıl Yetiştirilir?

Oyulmuş Balkabağının Korunması

  1. Oyulmuş süs bal kabağını çamaşır suyu çözeltisi ile ıslatın.
  2. Su, kabak etini nemlendirmek ve çok çabuk kurumasını önlemek için tasarlanmıştır. Ağartıcı, balkabağı üzerindeki yüzey bakterilerinin ve küf sporlarının çoğunu öldürecek bir antimikrobiyaldir.
  3. Balkabağını kurulayın. Balkabağının içinde biriken nemin çoğunu çıkarmak için temiz bir bez veya kağıt havlu kullanın. Balkabağının dışını da kurutun.
  4. Islatma solüsyonunda kullanılan ağartıcı, yalnızca yüzey bakterilerinin büyümesini durdurmaya yönelik küçük bir miktardı. Islatma solüsyonunda çok fazla çamaşır suyu kullanmak balkabağı zayıflatabilir. Balkabağını ıslattıktan sonra daha kuvvetli bir ağartıcı solüsyon püskürterek balkabağının yapısını zayıflatmadan daha fazla sterilize edebilirsiniz.
  5. Balkabağını baş aşağı kurutmaya devam edin. Temiz, kuru bir bez üzerine ters çevirerek ve tamamen kurumasını sağlayarak balkabağının içine nem birikintilerinin oturmasını önleyin.
  6. Kesilen bölgeleri vazelin ile kaplayın.
  7. Vazelin nemi hapsedecek ve balkabağının başka türlü olduğu kadar çabuk kurumasını önleyecektir. Ayrıca yeni bakteri ve küfü de engelleyecektir.
  8. Balkabağını serin ve nemli tutun. Balkabağınızı doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde sergileyin. Gölgeli bir alan en iyi sonucu verir.


Dekoratif Bütün Balkabağının Korunması

  1. Uzun saplı bir balkabağı seçin. En iyi seçenek, en az 5 cm saplı, taze hasat edilmiş bir balkabağıdır.
  2. Uzun bir sap önemlidir çünkü balkabağındaki nemi dışarı atmaya yardımcı olur. Sapsız veya çok kısa saplı bir balkabağının nemi tutması daha olasıdır.
  3. Kabağı sabun ve suyla temizleyin. Sert bir temizleyici yerine yumuşak bir sıvı bulaşık sabunu kullanın. Sert temizleyiciler çok aşındırıcı olabilir.
  4. Balkabağını kurulayın. Balkabağını tamamen kurutmak için temiz bir bez veya temiz kağıt havlu kullanın.
  5. Bu koruma yöntemi, balkabağı nemli tutmak yerine kurutmayı amaçlar. Bu nedenle, silerek mümkün olduğunca fazla nemi manuel olarak çıkarmalısınız.
  6. Ayrıca balkabağına bir ev temizleyicisi püskürtebilirsiniz.
  7. Sürtünme alkolü ve ev temizleyicileri, yüzeyi yeni bakteri ve küf sporlarından korumak için kullanılır.
  8. Balkabağını ıslatmayın. Çok fazla sürtünme alkolü aşındırıcı olabilir ve balkabağına zarar verebilir. Fazlası da nem oluşmasına neden olabilir.
  9. Balkabağını birkaç hafta boyunca kurutun. Balkabağını karanlık, ılık ve kuru bir alanda birkaç kat gazete üzerine yerleştirin. Kabak belirgin şekilde daha hafif hissedene kadar birkaç hafta kurumasını bekleyin.
  10. Seçtiğiniz alanın iyi bir havalandırmaya sahip olduğundan emin olun. Aksi takdirde hava durgunlaşarak nem oluşmasına neden olabilir. Nem, balkabağının çürümesine neden olabilir.
  11. Sıcaklık kuruma sürecini hızlandırır ve karanlık rengi korur. Kurutma işlemini daha da hızlandırmak için kabakları elektrikli bir fanın altına da yerleştirebilirsiniz.
  12. Gazeteyi birkaç günde bir değiştirin. Balkabağının nemini emdiği için rutubetli hale gelecektir. Bu rutubet, balkabağınızın çıkarılmaması durumunda çürümesine neden olabilir.
  13. Daha hafif hissetmenin yanı sıra, balkabağınızı elinize aldığınızda, içindeki tohumların tıkırdadığını da duyabilmelisiniz.
  14. Kabak yüzeyini kapatın. Kabak tamamen kuruduktan sonra, sızdırmaz hale getirmek ve bakterilere karşı korumak için yüzeye bir kat macun sürün.



Pişirme Balkabağının Korunması

  1. Tamamen olgun bir balkabağı kullanın. Balkabağının dışı koyu turuncu renkte olmalı ve etinin ince bir dokuya sahip olması gerekir.
  2. Balkabağını yıkayın. Balkabağını ılık akan su altında durulayın.
  3. Gerekirse, yüzeydeki kiri ve kalıntıları temizlemek için balkabağını bir sebze fırçasıyla hafifçe fırçalayın.
  4. Kabak dilimler halinde kesin. Balkabağını ikiye kesmek için büyük bir tırtıklı bıçak kullanın. Ardından, her bir parçalar halinde kesin.
  5. Tırtıklı bir bıçak tavsiye edilir. Pürüzsüz bir bıçağın balkabağının sert derisine kayması daha olasıdır ve bu da yanlışlıkla kendinizi kesmenize neden olabilir.
  6. Kabak parçalarını kaynatmadan önce soyabilirsiniz, ancak kabak piştikten sonra beklemek daha kolay olacaktır.
  7. Kabağı yumuşayana kadar haşlayın. Kabak parçalarını orta boy bir tencereye koyun ve suyla kaplayın. Kabağı yaklaşık 25 ila 30 dakika veya eti yumuşayana kadar kaynatın.
  8. Balkabağını da pişirebilirsiniz. Hamuru ezin. Zaten yumuşak olan posayı püre haline getirmek için bir patates ezici kullanın.
  9. Balkabağını soğutun. Kabak püresi oda sıcaklığına soğuyana kadar balkabağı içeren kaseyi veya tavayı soğuk suya koyun.
  10. Kabak püresine fazla su girmesine izin vermeyin.
  11. Balkabağını sert kaplara koyun. Plastik veya cam gibi reaktif olmayan malzemelerden yapılmış kaplar kullanın. Kapların dondurucu kullanımı için onaylanmış olduğundan emin olun.
  12. Balkabağını kullanıma hazır olana kadar dondurun. Kabak, lezzet veya dokuda herhangi bir değişiklik olmadan yaklaşık 3 ila 6 ay sürmelidir. En iyi ihtimalle balkabağını bir yıldan fazla tutabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Bal kabağı hangi mevsimde yetişir?
  2. Bal kabağı nasıl kesilir?
  3. Bal kabağı nasıl yetiştirilir?
  4. Bal kabağı nasıl saklanır?


Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo