Ata Demirer’den Tekne Usulü “Ceviche”: Sevice Nedir, Nasıl Yapılır?

28 Kasım 2025, 16:28 tarihinde güncellendi.
Ata Demirer yemek tarifleriyle gündemde yer almaya devam ediyor. Son olarak sosyal medya hesabından bir video paylaştı ve “sevice” yaptı. Peki; sevice nedir? Sevice nasıl yapılır? İşte tarifi…
Ata Demirer’den Tekne Usulü “Ceviche”: Sevice Nedir, Nasıl Yapılır?

Ata Demirer sosyal medya hesabından eğlenceli bir video paylaştı ve sevice yaptı. Videoyu eğlenceli bir dille ele alan Ata Demirer, sevice yapmanın püf noktalarına da değindi. Peki; sevice nedir, nasıl yapılır?

ceviche

Malzemeler

  1. 400 g beyaz etli, taze balık fileto (levrek, kalkan, dil balığı, çupra da olabilir)
  2. 1 su bardağı taze sıkılmış limon veya misket limonu suyu
  3. 1 küçük kırmızı soğan (ince yarım ay doğranmış)
  4. 1-2 adet acı biber (jalapeño, sivri ya da cin biberi – ince doğranmış)
  5. 1 avuç taze kişniş veya maydanoz (ince kıyılmış)
  6. 1 adet domates (çekirdekleri alınmış, minik küp doğranmış)
  7. 1 adet salatalık (opsiyonel, küçük küpler)
  8. Tuz

Ceviche (Sevice) Yapılışı

Balığı yıkayın, fazla suyunu alın ve küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Doğranmış balıkları cam bir kaseye alın. Üzerine tamamen örtecek kadar taze sıkılmış limon suyu dökün. Balıkların her yeri limon suyuna bulansın. Balıkları limon suyunda 10-15 dakika bekletin. Bu süre içinde balık beyazlaşacak ve limonun asidinde “pişecektir”. Kırmızı soğanı ince yarım ay şeklinde doğrayın, acı biberi küçük küçük kıyın. Domatesi ve isterseniz salatalığı minik küpler halinde doğrayın.Marine olmuş balığın içine soğan, biber, domates ve salatalığı ekleyin. Tuzunu serpin. Servisten hemen önce ince kıyılmış kişniş veya maydanozu karıştırın. Karışımı soğuk olarak, tercihen mısır cipsi veya avokado dilimleriyle servis edin.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo