Ağırlamak Bir Sanattır

Öncelikle uzunca bir aradan sonra merhaba. Müthiş şeflerle tanıştım, yepyeni mekanlar, yepyeni lezzetler keşfettim. Hepsini tek tek yazacağım. Ama önce çok sevdiğim bir dosttan size bahsetmek istiyorum.
Ağırlamak Bir Sanattır
17 Ocak 2023, 14:40

Aralık ayı öylesine koşuşturma öylesine dolu geçti ki inanın bir türlü yazının başına oturamadım. Hem siz sevgili okuyucularımdan, hem de canım Genel Yayın Müdürüm Başak'tan özür diliyorum. Peki nerede kalmıştık? İstanbul'un yeme içme mekanlarını yazıyordum, ayrıca gururumuz şeflerle konuşup hem hayat hikayelerini hem de sizler için yaptıkları tarifleri burada paylaşıyordum. Söz, tam gaz devam edeceğim. Müthiş şeflerle tanıştım, yepyeni mekanlar, yepyeni lezzetler keşfettim. Hepsini tek tek yazacağım. Ama önce çok sevdiğim bir dosttan size bahsetmek istiyorum. Ebru Erberdi ile tanışıklığımız uzun. Hem hayata bakış açısı hem gustosu hem de tarzı, tavrı, duruşu çok ama çok beğendiğim kadınlardan. Bayılıyorum böyle isimleri kaleme almaya.

Ebru, çalışma hayatına 2000 yılında otelcilik kariyeri ile başlayan bir isim. 10 yıl geçmeden kendi işini kuruyor ve diyor ki ben insanları ağırlayacağım. ''Catering'' işine girişimcilik ruhu ve otelcilik sektöründeki tecrübeyle öyle bir giriyor ki, gerçekten bugün bir elin parmaklarını geçmeyecek kalitede iş yapmak firmalar arasında. Aslında ben onu köşe yazılarından tanıyordum. Dünyanın dört bir yanını gezip farklı lezzetleri, sunumları ve ilkeleri bizlerle paylaşıyordu. Gezmek niye bu kadar önemli? Ebru’dan dinleyelim;

ebru erberdi

‘Müthiş bir artı değer. Sektör zor, sektör acımasız, fark yaratman gerek. Şirket davetleri, özel ağırlamalar var. En iyisini sunuyoruz ama imza için önemli dokunuş gerekiyor. Dünyanın her tarafını göreceksin ki, memleket dönüp o tecrübeyi harmanla, kendi kültürünle karıştırıp hani tabir-i caizse bir sihir yarat!’’

Hem de ne sihir. Ebru’nun sofraları meşhur. Hele deniz mahsulleri. Her ne kadar Türk insanı hala kabuklulardan uzak durursa da Ebru kendine adeta görev edinmiş, sevdirmeye
çalışıyor. Sağlıklı mönüler, glutensiz şekersiz tarifler ise bu yılın trendleri... Peki vazgeçemediklerimiz? Tabii ki Türk mutfağı ama birazcık modern yorumu...

ebru erberdi sofrası

Sektörde 20. yılını doldurmuş bir isim Ebru Erberdi Uzun ve markası 7 Catering... Buna rağmen durmuyor her gün kendini yeniliyor. Örneğin son 6 yıldır, Frankfurt, Ambiante, Paris Maison Objet, Yeni Delhi'deki en büyük fuarları gezip, malzeme satın alıyor ve dünya trendlerini takip ediyor. Diyor ki; ‘’Sunumlar kurumsal şirketlere, ev davetlerine ya da butik ofis davetlerine gibi farklı organizasyonlara göre tamamen değişebiliyor. En büyük farkımız, bünyemizde çok çeşitli malzeme bulunduruyor olmamız. Sunumlarımızı tamamen organizasyon yapacağımız mekanın dokusuna göre hazırlıyoruz ve yemekler ile harmanlıyoruz. Mesela son birkaç senedir evlerde Hint, Meksika ve Thai mutfakları çok trend... Dünya mutfağına çok hakim olmamız ve onu nasıl sunacağımızı iyi bilmemiz lazım...’’

Uzun lafın kısası ‘’Ağırlamak bir sanattır’’ Ne kadar güzel yemek yaparsanız yapın onu iyi sunamazsanız yarım kalır. Ebru Erberdi sofralara dokunuyor, başkalaştırıyor, güzelleştiriyor. Kadın dokunuşunu, o inceliği her sunumunda sadece tat olarak değil, görüntü olarak da hissediyorsunuz. Sosyal medya hesabına göz attığınız zaman zaten ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaks��nız. Kadın girişimcilerin serüvenleri beni her zaman heyecanlandırmıştır. Ebru, hem iyi bir anne hem ailesine çok düşkün bir eş hem de çok başarılı bir iş insanı. Diyorum ya bize daha çok ama çok kadın dokunuşu lazım...

Yeni yıl hepimize iyi gelecek, biliyorum. Memlekette tüm yaşanan maddi manevi olumsuzluklara rağmen enseyi karartmayanlardanım. Çünkü bu ülkede kendi sektörlerinde mücadele eden çok isim var, yazmaya, desteklemeye devam...

Kategoriler
Lezzet Logo