ANASAYFA İÇECEKLER SOĞUK İÇECEKLER SOĞUK ALKOLSÜZ İÇECEKLER FRAMBUAZ KOMPOSTOSU

FRAMBUAZ KOMPOSTOSU

Frambuaz kompostosu
4 Kişilik
Frambuaz kompostosu tarifi için malzemeler
  • 1 küçük kutu frambuaz 
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu 
  • 4 su bardağı su 
  • 6 çorba kaşığı toz şeker 
  • Küp, ince uzun veya kalp şeklinde farklı buzlar için
  • Nane yaprağı 
  • Çok ince doğranmış limon parçaları 
Frambuaz kompostosu hazırlanışı

Frambuaz kompostosu ile ferahlık yaşayın.
  • Öncelikle buzlukta dondurmak için nane yaprağı, çok ince doğranmış limon parçaları ve suyu bir kasede karıştırın. Daha sonra bu kalıpların içine atıp buzlukta dondurun. 
  • Komposto için suyu ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte 5 dakika boyunca kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Taze frambuazları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kapağını açmadan soğuyana kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına aktarın. 
  • Servis için frambuaz kompostosunu servis kaselerine paylaştırın, servis sırasında da buz küplerini ekleyin.

    nefis ahududu şerbeti tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.