Kokina Çorbası (Aksaray)
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kokina Çorbası (Aksaray) Tarifi İçin

Malzemeler

Kokina Çorbası (Aksaray)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kuzu etini tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip haşlayın. Ayrı bir tencerede tereyağı ile ayçiçeği yağını ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ilave edip soteleyin. Haşladığınız eti ilave edip karıştırın. İnce kıydığınız lahana ve domates salçasını da ekleyip karıştırın. Bulgur, et suyu, tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın. Orta ateşte 15 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Aksaray yöresinde özellikle ramazan ayında pişirilen bir çorbadır.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Çorba Tarifleri Farklı Et Yemekleri Etli Çorba Tarifleri İç Anadolu Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı