Keşkef (Keşkek)
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Keşkef (Keşkek) Tarifi İçin

Malzemeler

Keşkef (Keşkek)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Dövme ve nohudu akşamdan 2.5 bardak su ile ıslatın. Eti basınçlı tencereye alın. Nohut ve dövmeyi süzüp sularını ayırın ve malzemeyi tencereye ekleyin. Islatma suyunu 4 su bardağına tamamlayın. Margarinin yarısını su, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapalaşıncaya kadar 75 dakika pişirin.

Etin kemiklerini ayırın ve keşkeği büyük bir tencereye alın. Tahta kaşıkla (ya da tahta tokmakla) ezerek karıştırın. Keşkeği servis tabağına alın. Kırmızı tozbiberi kalan margarinle kızdırıp üzerine gezdirin. Ilık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, göçmen usulü keşkek yapımına da göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler Meze Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı