Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ankara'nın Beypazarı ilçesine özgü bir lezzet ile karşınızdayız. Beypazarı güveci çok lezzetli bir yemektir ve akşam sofralarınıza çok yakışacak.Beypazarı etli güveci için malzemeleriniz ve siz hazırsanız, tarifin yapılışı ve malzemeleri aşağıda.

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğan, domates ve biberler küp küp yemeklik doğranır.
  2. Güveç içerisine sebzeler yerleştirilir.
  3. Ardından etler ilave edilir.
  4. Su eklenerek güvecin kapağı kapatılır.
  5. Etler pişmeye bırakılır.
  6. Pirinç sıcak suda bekletilir.
  7. Pişen etler ayrı bir kaba alınır.
  8. Pirinç ilave edilir. Gerekirse su eklenir, güveç içerisinde pişirilir.
  9. Etler ve sebzeler eklenerek 15 dakika daha pişirilir.
  10. Ardından sıcak servis edilir.
  11. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

İç Anadolu Yemekleri

Benzer Tarifler

Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı
Niğde Tava