Sac Oruğu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sac Oruğu Tarifi İçin

Malzemeler

Sac oruğu içi için

Sac Oruğu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı için; tencereye zeytinyağı ve eti alıp kavurmaya başlayın. Üzerine soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
  2. Soğan yumuşayınca diğer tüm baharat ve malzemeleri ilave edip iyice karıştırın. Ocaktan alıp bir kenarda soğumaya bırakın.
  3. Bulguru rahat yoğuracağınız bir kaba alın, biber salçasını ve kuru fesleğeni de ekleyip ara ara ılık su ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  4. Bulgur özdeşleşmeye başlayınca çiğ eti ekleyin ve az ılık su ilave ederek yoğurmaya devam edin (Çok fazla su katmamaya ve karışımı sulandırmamaya dikkat edin. Yoğurduğunuz bulgur köftesi elinize yapışmayacak).
  5. Fırını 150 derecede ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın. Bulgur köftesini iki eşit parçaya bölün. Bir parçasını tepsiye yayın.
  6. Hazırladığınız kıymalı içi üzerine döşeyin. Geri kalan bulgur köftesini bir yağlı kağıt üstünde açın ve tepsideki köftenin üzerini kapatacak şekilde kaplayın.
  7. Kapattığınız bulgur köftesinin üstünü de sıvı yağla yağlayın. Üzeri kızarıncaya kadar pişirip fırından alın. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Hatay usulü tepsi kebabı tarifini de deneyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Yöresel Tarifler Hatay Mutfağı Fırın Yemekleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Arap Tava
Girit ezmesi
Mersin Usulü İçli Köfte
Ceviz Ezmesi
Yörük Kebabı
Şeyh Mualla