Altı Ezmeli Kebap
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gaziantep'e ait bu lezzeti denemeye ne dersiniz? Kilis ve Gaziantep'in mükemmel lezzetlerinden ezme kebebının yapılışı ve malzemeleri aşağıda. Yanında pide ile servis edebilirsiniz. 

Altı Ezmeli Kebap Tarifi İçin

Malzemeler

Ezme için;

Altı Ezmeli Kebap

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Domates ve biberleri yıkayıp ızgarada közleyin. Domateslerin kabuğunu soyup bıçakla kıyın.
  2. Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkarak ezme karışımına ilave edin. 
  3. Zeytinyağı ve tuz ekleyerek karıştırın. 
  4. Kıymaya tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip yoğurun. Biberleri blenderdan geçirin ve kıymanın içine ekleyin. 
  5. Küçük yuvarlak köfteler hazırlayıp şişe dizin. Fırını ızgara konumuna alıp şişleri çevirerek pişirin.
  6. Kıyılmış domatesi servis tabağına alın. Kebapları üzerine yerleştirin. Tereyağını tavada kızdırıp üzerine gezdirerek dökün. Sivribiber ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Yemek Tarifleri Et Tarifleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri Fırın Yemekleri Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Kebap Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Arap Tava
Girit ezmesi
Mersin Usulü İçli Köfte
Ceviz Ezmesi
Yörük Kebabı
Şeyh Mualla