Vezir Parmağı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vezir Parmağı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Şerbet için

Vezir Parmağı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tatlınızı hazırlarken kızartacağınız yağın çok sıcak olmasına özen gösterin. Aksi takdirde hamurlar dağılır, kızarma işlemi sırasında şekilleri bozulabilir.
  2. Şerbeti için, şeker, su ve limon suyunu kaynatıp ılınmaya bırakın. Tencereye 2 su bardağı suyu alın. Tereyağı, şeker ve tuzu ilave edip kaynatın.
  3. Kaynayınca üzerine unu ilave edip sürekli karıştırarak 4 dakika pişirin. Ocaktan alıp tek tek yumurtaları ilave ederek karıştırın.
  4. Son olarak nişastayı ekleyin. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle parmak şekli verin. İyice kızdırdığınız ayçiçeği yağında kızartın.
  5. Kızarttığınız tatlıların üzerine ılık şerbeti döküp 1 saat dinlendirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Osmanlı Mutfağı Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Selanik susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru