İncir Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Akdeniz ve Asya olan incir, Türkiye'de en çok Aydın'da yetiştirilir. Reçel ve tatlı yapımında kullanılan bu meyve, kas dokularını güçlendirir. İsteğe göre kurutulmuş olarak da tüketilebilir. K vitamini bakımından zengin olduğu için, kalp sağlığını olumlu bir şekilde etkiler. Vücudun gereksinim duyduğu enerji miktarını karşılayan incir tatlısı, Tekirdağ ile özdeşleştirilmiştir. Özellikle Balkan ülkelerinde tüketilmesiyle bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, incir tatlısı tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon İncir Tatlısı Kaç Kaloridir?

Siz de yemeklerden sonra sunabileceğiniz şerbetli tatlılar arıyorsanız; 15 dakikada hazırlanan etimek tatlısına göz atabilir, geleneksel lezzetlere mutfağınızda yer verebilirsiniz.

İncir Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

İncir Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak kuru incirleri iyice yıkayıp sap kısmından kesin. Üzerlerini biraz geçecek şekilde su ekleyin ve bir tencereye alıp kaynatın.
  2. Suyu çekip yumuşayana kadar 8 saat tencerede bekletin. Her bir incirin tepe kısmından cevizleri doldurup fırın tepsisine dizin.
  3. İncirleri beklettiğiniz suyun kalanını tepsiye ilave edin. 175 dereceye ayarlı fırında incirler hafif koyu renk alana ve suyunu çekene kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Pişirme işleminden sonra kararma olacağı için, incirlerin açık renkli olmasına dikkat edin.
  • İncirlerin içi cevizle doldurulacağından, iri ve tombul olmasına özen gösterin.
  • Tatlının daha lezzetli olması için, harcına iki çay kaşığı tarçın ilave edebilirsiniz.
  • Şerbetin pişmesini hızlandırmak ve aroma katmak istiyorsanız, tencerenin içine birkaç tane karanfil atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare