Hanım Göbeği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık bir kıvamda olan hanım göbeği, ismini görünümünden almıştır. Kaynar su içerisinde pişirilen, ardından kızgın yağda kızartılıp şerbetle buluşturulan bu tatlı, bayram sofralarının da vazgeçilmezidir. Malzemeler hazırsa, hanım göbeği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hem ismiyle, hem lezzetiyle çok sevilen dilber dudağı ve vezir parmağı tarifine de mutlaka göz atın.

Hanım Göbeği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Kızartmak için

Üzeri için

Hanım Göbeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbeti için, su ile şekeri kaynatın. Ocağın altını kısıp limon suyunu ilave ederek tekrar kaynatın. Soğumaya bırakın.
  2. Tencereye su ve yağı aktarıp kısık ateşte yağ eriyinceye kadar bekletin. Kaynamaya yakın un ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak 5 dakika pişirin.
  3. Ocağın altını kapatın. Soğuyunca yumurtaları ilave ederek karıştırıp 20 dakika dinlendirin.
  4. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle ortası delik yuvarlaklar hazırlayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın.
  5. Hazırladığınız hamurları bu yağda kızartıp soğuyan şerbetin içine atın. Şerbeti çekince, üzerlerine file Antep fıstığı serperek servis yapın.

Hanım Göbeği Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Şerbet soğuk, hamur ise sıcak olmalıdır.
  2. Soğuyunca sertleşeceğinden dolayı ılıkken servis yapmanızı öneririz.
  3. Hamurların çıtırlıklarını kaybetmemeleri için, şerbetin içerisinde çok fazla bekletmemeye özen gösterin.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Bayram Tatlıları Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare