Halka Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Halka Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Şerbeti için

Halka Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, tuz, margarin ve şekeri bir tencerede kaynatın. Unu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.
  2. Hamur toparlanınca ocaktan alın. Hafif soğuyunca yumurtaları tek tek hamura ekleyip yedirin.
  3. Hamuru sıkma torbasına doldurup buzdolabında yarım saat bekletin. Yağlı kağıdı küçük kareler oluşturacak şekilde kesin.
  4. Margarinle yağlayın. Buzdolabında yağ donuncaya kadar bekletin. Yağlı kağıtların üzerine hamuru yuvarlak şekilde sıkın.
  5. Ayçiçeği yağını iyice ısıtın. Hazırladığınız halkaları, yağlı kağıtları yukarıda kalacak şekilde kızgın yağa atın.
  6. Kızarmaya başlayınca yağlı kağıtları maşa yardımıyla alın. Şerbet için gereken bütün malzemeleri kısık ateşte pişirin.
  7. Soğuyan lokmaları sıcak şerbete atın ve bir süre bekletin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Kızartma Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare