SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Halka Tatlısı
Halka Tatlısı
Güncelleme tarihi:
28 Kasım 2023
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Halka Tatlısı Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
120 ml süt
50 gr margarin
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
Tuz
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Şerbeti için
100 gr toz şeker
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Halka Tatlısı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Süt, tuz, margarin ve şekeri bir tencerede kaynatın. Unu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.
Hamur toparlanınca ocaktan alın. Hafif soğuyunca yumurtaları tek tek hamura ekleyip yedirin.
Hamuru sıkma torbasına doldurup buzdolabında yarım saat bekletin. Yağlı kağıdı küçük kareler oluşturacak şekilde kesin.
Margarinle yağlayın. Buzdolabında yağ donuncaya kadar bekletin. Yağlı kağıtların üzerine hamuru yuvarlak şekilde sıkın.
Ayçiçeği yağını iyice ısıtın. Hazırladığınız halkaları, yağlı kağıtları yukarıda kalacak şekilde kızgın yağa atın.
Kızarmaya başlayınca yağlı kağıtları maşa yardımıyla alın. Şerbet için gereken bütün malzemeleri kısık ateşte pişirin.
Soğuyan lokmaları sıcak şerbete atın ve bir süre bekletin. Ilık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Bayram Tatlıları
Kızartma Tarifleri
Tatlı Atıştırmalık Tarifler
Tatlı Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
MasterChef Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Benzer Tarifler
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare