Dondurmalı Ve Cevizli Yassı Kadayıf
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Dondurmalı Ve Cevizli Yassı Kadayıf Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Kızartmak için

Dondurmalı Ve Cevizli Yassı Kadayıf

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bir kasede yumurtaları ve sütü çırpın. Yassı kadayıfları bu karışıma bulayıp 15-20 dakika bekletin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Yassı kadayıfları ekleyip kızartın. Tavadan alıp soğuk şerbete ilave edin ve şerbeti çektikten sonra servis tabağına dizin. Kalan şerbetin bir kısmını üzerlerine gezdirin. İri çekilmiş ceviz ve dondurmayla birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Dondurmalı Tatlılar Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Selanik susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru